Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowe buchty z rodzynkami"
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1377
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 119
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 646
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1377
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 119
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 646
Składniki
Rodzynki zalej koniakiem. Drożdże pokrusz, wymieszaj z połową mleka i pół łyżki cukru trzcinowego. Odstaw na 20 min.
Resztę mleka i cukru, mąkę, szczyptę soli, żółtko, zmielone migdały i 5 dag masła posiekaj. Dodaj rozczyn drożdżowy, wyrób ciasto. Odstaw na 50 min.
Z ciasta uformuj wałek, pokrój na kawałki szer. 3 cm. Uformuj placuszki, ułóż rodzynki, zalep. Ciasno ułóż w formie. Resztę masła stop z cukrem waniliowym, posmaruj buchty. Odstaw na 10 min. Piecz 25 min w 200°C.Źródło: Chwila dla Ciebie