Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowe muffunki z mięsem"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35946
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 269
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 322
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35946
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 269
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 322
Składniki
Na stolnicę lub blat przesiej mąkę, dodaj suche drożdże, sól oraz cukier, wymieszaj. Zrób dołek, we wgłębienie wlej mleko, przestudzone roztopione masło i żółtko. Wyrób gładkie elastyczne ciasto. Włóż je do miski, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na około 60 minut, by wyrosło.
Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Pieczarki umyj, pokrój w kostkę. Papryki również pokrój w małą kostkę. Ser mozzarella zetrzyj na tarce.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj mielone mięso oraz paprykę. Smaż często mieszając ok. 10 min. Na drugiej patelni na niewielkiej ilości oleju przesmaż pieczarki. Przełóż je do usmażonego mięsa, dodaj starty ser mozzarella, wymieszaj. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Formę do muffinek posmaruj olejem i wysp bułką tartą. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na grubość ok. 1 cm. Szklanką wytnij kółka i wylep nimi dno i boki foremki. Wypełnij nadzieniem mięsnym, wierzchy posyp startym żółtym serem. Piecz 20-30 minut w temperaturze 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 250 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie