Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Duszone warzywa"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 35
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 35
Składniki
Cukinie i papryki pokrój w kostkę. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju, dodaj pokrojoną w cienkie półtalarki marchew, mieszając, smaż 3 minuty. Dodaj pomidory, duś 2-3 minuty. Następnie dodaj cukinię oraz paprykę, zagotuj, duś pod przykryciem na małym ogniu, mieszając, do miękkości.
Warzywa posól od smaku, dodaj inne przyprawy. Gotuj jeszcze 3-4 minuty. Gorące warzywa nałóż do wyparzonych słoików, zakręć. Pasteryzuj 10 min.Źródło: Świat kobiety