Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszone warzywa do słoików"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Cukinię i paprykę pokrój w kostkę. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju, dodaj pokrojoną w cienkie plasterki marchewkę, mieszając smaż 3 minuty.
Dodaj pomidory i duś ok. 2 minut. Następnie dodaj cukinię oraz paprykę. Całość zagotuj i duś pod przykryciem na małym ogniu, mieszając, do miękkości.
Warzywa posól do smaku, dodaj inne przyprawy. Gotuj jeszcze 4 minuty. Gorące warzywa nałóż do wyparzonych słoików, zakręć. Pasteryzuj 10 minut.Źródło: Na żywo