Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszone żeberka z porem i pomidorami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 901
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 207
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9316
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 901
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 207
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9316
Składniki
Umyte żeberka dzielimy na porcje i obsmażamy na oliwie. Przekładamy do rondla, podlewamy wodą.
Cebule kroimy, szklimy na tłuszczu, przekładamy do żeberek. Wrzucamy wszystkie zioła, dwa pokrojone w dużą kostkę pomidory i obrany, posiekany w krążki por. Przyprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy i dusimy do miękkości mięsa.
Układamy na półmisku, dekorujemy trzecim pokrojonym pomidorem, natką pietruszki i posiekaną czerwoną cebulą.
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji 3,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 256 kcal Białko 7 g/Tłuszcz 22,5 g/Węglowodany 7 gŹródło: Rewia