Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Duszony schab"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Schab oczyść, umyj i podziel na kotlety. Delikatnie rozbij. Oprósz solą, ostrą papryką i pieprzem. Smaż przez minutę na rozgrzanej patelni.
Do brytfanny wlej 3 szklanki wody i zagotuj razem z kostkami rosołowymi oraz liściem laurowym. Wrzuć mięso i duś pod przykryciem.
W międzyczasie podsmaż do zrumienienia poszatkowaną cebulę i dodaj pokrojoną w paski paprykę. Duś, aż warzywo będzie miękkie.
Fasolkę szparagową ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i również delikatnie podduś na patelni.
Paprykę, cebulę i fasolę dodaj do schabu i smaż jeszcze przez 10 minut. Podawaj z młodymi ziemniaczkami.
<strong>Anita Okulicz z Bydgoszczy</strong>Źródło: Super TV