Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszony Schab w sosie własnym

Duszony Schab w sosie własnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2755

Dodano:

Odsłon: 12952

Gdy znudzą się tradycyjne schabowe, wtedy wybieram mój przepis na kruchy i przepyszny schab w sosie własnym.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Duszony Schab w sosie własnym

Przygotowanie

  1. Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Następnie kroimy w plastry o grubości ok 1,5 cm.
    Lekko rozbijamy tłuczkiem z obydwu stron.
    Następnie obsmażamy aż mięso się "zamknie" i przekładamy do garnka.

  2. Całość zalewamy wodą, wrzucamy liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i majeranek.
    Gdy zacznie się gotować wrzucamy kostkę bulionową i szczyptę wegety.
    Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem aż mięsko zmięknie.
    Następnie doprawiamy pieprzem.
    Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości wody i wlewamy do wywaru.
    Mieszamy aż sos zgęstnieje i czekamy aż zacznie się gotować od czasu do czasu mieszając.
    Wyłączamy ogień.
    Moja propozycja podania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń