Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dyniowa z boczkiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 51
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 118
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 39
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 51
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 118
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 39
Składniki
Oczyść i pokrój marchewki, ziemniaki, cebulę oraz paprykę. Wodę oraz rosół (może być z kostki bulionowej) wlej do garnka. Włóż przygotowane warzywa. Gotuj, aż będą miękkie.
Zmiksuj na gładką masę. Włóż purée z dyni i jeszcze raz zagotuj. Przypraw zupę solą, pieprzem czarnym, ziołowym oraz ziołami.
Plasterki boczku zrumień na suchej patelni. Zupę rozlej do talerzy. Na środku zrób kleks śmietany i rozprowadź dekoracyjnie patyczkiem. Na każdą porcję połóż 2 chipsy z boczku.
<strong>Renata Pyzik z Tarnogóry</strong>
40 min ? Stopień trudności: łatwy ? Kalorie: 180Źródło: Super TV