Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem czereśniowy z kardamonem"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 218
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 134
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 218
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 134
Składniki
Czereśnie umyj, usuń pestki. Włóż do rondla. Posyp cukrem, przykryj, odstaw na 3 godziny.
Do czereśni wsyp cukier waniliowy, dodaj wyskubane ziarenka kardamonu. Zagotuj na małym ogniu. Wsyp żel-fix do dżemów, wymieszaj, gotuj ok. 20 min na małym ogniu.
Dżem przełóż do słoików, szczelnie zakręć. Trzymaj w ciemnym i chłodnym miejscu.
<strong>Czas przygotowania 50 min. Ilość słoików po 0,33 l - 10. Cena za słoik 3 zł.
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie