Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem czereśniowy z kardamonem"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15169
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4873
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45553
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15169
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4873
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45553
Składniki
Czereśnie umyj, usuń pestki. Włóż do rondla. Posyp cukrem, przykryj, odstaw na 3 godziny.
Do czereśni wsyp cukier waniliowy, dodaj wyskubane ziarenka kardamonu. Zagotuj na małym ogniu. Wsyp żel-fix do dżemów, wymieszaj, gotuj ok. 20 min na małym ogniu.
Dżem przełóż do słoików, szczelnie zakręć. Trzymaj w ciemnym i chłodnym miejscu.
<strong>Czas przygotowania 50 min. Ilość słoików po 0,33 l - 10. Cena za słoik 3 zł.
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie