Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dżem owocowy"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 171
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 171
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Jarzębinę przebierz i sparz wrzątkiem. Gruszki i jabłka obierz i pokrój na ćwiartki.
Zagotuj szklankę wody, dodaj cukier biały i waniliowy oraz goździki i cynamon.
Wrzuć jabłka, gruszki i jarzębinę. Duś ok. 15 minut. Pod koniec zakwaś sokiem z cytryny.
Gorący dżem przełóż do słoików, zakręć i przykryj kocem do wystygnięcia.Źródło: Kurier TV