Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dżem rabarbarowy"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 71
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 71
Składniki
Rabarbarowe łodygi obierz, umyj, osusz, pokrój w niedużą kostkę. Owoce włóż do rondla, posyp cukrem. Smaż na niedużym ogniu ok. 2 godzin, aby nadmiar soku odparował.
Dżemem napełnij wyparzone, suche słoiki, szczelnie zakręć. Włóż do wrzącej wody, do szerokiego garnka wyłożonego ściereczką.
Pasteryzuj 20 minut. Dżem ostudź, trzymaj w ciemnym, chłodnym miejscu.
<strong>Czas przygotowania 90 min. Ilość słoików po pół litra - 5. Cena za słoik 1,90 zł.
Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie