Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem z cukinii"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posyp cukrem, odstaw na 8 godzin. Gotuj godzinę na małym ogniu.
Pod koniec gotowania wsyp galaretki, dodaj goździki, skórkę, sok z cytryny i resztę składników, gotuj ok. 30 min, dokładnie mieszając.
Gorącym dżemem napełnij słoiki, zakręć, odwróć do góry dnem. Przechowuj w chłodzie.
<strong>Czas przygotowania 100 min. Ilość słoików po 0,33 l - 9. Cena za słoik 2,30 zł.
Przepis przysłała Katarzyna Toczek- Gierula z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie