Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ekspresowa pasta rybna"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 152
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 152
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
Rybę obierz ze skóry, pozbaw ości. Utrzyj kostkę twarogu z odrobiną śmietany lub mleka. Dodaj drobno posiekaną cebulę i makrelę. Jeśli konsystencja jest zbyt rzadka wówczas dodaj twarogu. Jeśli jest zbyt gęsta – dodaj śmietany.
Dopraw solą i pieprzem, posyp szczypiorkiem, podawaj na świeżym chlebie. Możesz przygotować też wersję kolorową: wówczas do pasty dodaj 1/2 czerwonej papryki i 90 g koncentratu pomidorowego, całość zmiksuj. Ciekawą wersją jest też pasta rybna na bazie słodkawej ricotty z dodatkiem chrzanu.
• 10 minut • dla 4 osób • cena ok. 9 złŹródło: Show