Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Eskalopki z groszkiem"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 106
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 716
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 31
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 382
Polecam.
Odsłon: 437
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 106
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 716
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 31
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 382
Polecam.
Odsłon: 437
Składniki
Mięso opłucz, potnij na 4 kotlety, rozbij je. Skrop sokiem z cytryny. Posyp solą, pieprzem i przyprawą.
Każdy kotlet oprósz mąką. Rozgrzej olej. Włóż mięso, usmaż je na rumiano. Eskalopki trzymaj w cieple, aby nie wystygły.
Przygotuj sos: rozgrzej masło. Oprósz je mąką i zasmaż. Dolej zimny bulion i śmietanę. Mieszając, gotuj, aż zgęstnieje. Dodaj groszek konserwowy. Sos przypraw.
Eskalopki nałóż na talerze. Polej sosem. Jako dodatek proponujemy ziemniaki i pomidorki z bazylią.Źródło: Tina