Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Familijna wędlina ze słoika"
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 433
Polecam.
Odsłon: 89
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 95
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 433
Polecam.
Odsłon: 89
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 95
Składniki
70 min • Porcja ok. 250 kcal • Koszt słoika ok. 2,70 zł • Przepis na 6-7 słoików
Mięso (schab, karkówkę, szynkę) mielę w maszynce, dodaję czosnek pokrojony w kostkę, majeranek, przyprawiam zielem angielskim, solą peklową, solą kuchenną, pieprzem i pozostawiam na 2 godz., aby mięso przeszło smakiem. Po tym czasie ewentualnie je doprawiam.
Nakładam mięso do słoików (wykorzystuję słoiczki średniej wielkości, bo są praktyczniejsze niż te duże – mięso nie wietrzeje, gdyż szybciej się je zjada). 3Słoiki szczelnie zamykam, wkładam do garnka, wlewam wodę (poniżej ich wysokości), zagotowuję i od tego momentu pasteryzuję mięso 3 godz. na wolnym ogniu.Źródło: Kobieta i życie