Dania główne Przepis na:
5-6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Boczek pokroić w kostkę,cebulę posiekać i przesmażyć na łyżce margaryny. Dodać pokrojoną w kostkę lub w plasterki kiełbasę i chwilę smażyć.
Grzyby zalać wrzątkiem aby zmiękły. Odcedzić, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do boczku i kiełbasy.
Dodać pomidory z puszki.
Dwie kostki bulionowe rozpuścić we wrzątku. Wlać do garnka. Bulion powinien zakryć wszystkie składniki. Dodać sól,pieprz i majeranek. Gotować do rozgotowania się pomidorów.
Na końcu odcedzić i dodać fasolkę. Danie można zagęścić mąką ale niekoniecznie.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 12 marca 2019Zgłoś do usunięcia
taką lubimy :)2 Kto głosował? | Odpowiedz