Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka szparagowa z kiełbasą

Fasolka szparagowa z kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 10176

Dodano:

Odsłon: 1499

Fasolka szparagowa z kiełbasą w sosie pomidorowym

Składniki

  • 2 garści zielonej fasolki szparagowej
  • 150 g kiełbasy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pół świeżej chili
  • puszka krojonych pomidorów
  • pół szklanki wody
  • sól
  • olej rzepakowy
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolkę myjemy i odcinamy twarde końcówki. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Na patelnię wrzucamy pokrojoną w półplasterki kiełbasę, po chwili dodajemy do niej cebulę i czosnek, smażymy do zrumienienia. Pod koniec dorzucamy chili i fasolkę. Całość zalewamy wodą i pomidorami, doprawiamy solą i gotujemy pod przykryciem około 20 minut, do momentu aż fasolką będzie miękka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 25 lipca 2016 Fasolkę szparagową to ja zawsze i wszędzie <3 Pracowniczko Interii ;) :D Odpowiedzi: 3 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smaker 25 lipca 2016 Jaki fajny pomysł na fasolkę! Zawsze potrafisz nas zaskoczyć :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń