Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolka z grzybami i kapustą"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1075
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 151
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1075
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 151
Składniki
Fasolkę wypłucz, namocz na noc. Rano ugotuj w świeżej wodzie do miękkości (ok. 80 min).
Podgrzybki umyj, także namocz na noc w ciepłej wodzie. Następnego dnia przełóż je do garnka, zalej częścią wody, w której się moczyły, gotuj przez godzinę. Odsącz, przestudź i pokrój w paski.
Kapustę zalej taką ilością wody, żeby ją przykryła. Włóż liść laurowy i ziele angielskie, gotuj do miękkości, odcedź. Cebulę obierz, posiekaj, przesmaż na łyżce masła.
W dużym garnku o szerokim dnie połącz kapustę, fasolkę, podgrzybki, cebulę. Dodaj resztę masła, dopraw solą i pieprzem. Mieszając, duś jeszcze kilka minut.Źródło: Chwila dla Ciebie