Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolowa z mieszanką warzyw

Fasolowa z mieszanką warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12883

Dodano:

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Fasolowa z mieszanką warzyw"

Składniki

  • 25 dag fasoli jaś
  • 30 dag mocno wędzonej kiełbasy
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • paczka mrożonej mieszanki warzyw
  • 3 łyżeczki masła klarowanego
  • 3 łyżki mąki
  • majeranek
  • świeże oregano
  • cebula dymka
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolę zalej zimną przegotowaną wodą, odstaw na całą noc. Odcedź, wypłucz, przełóż do garnka i zalej 1,5 l wody. Gotuj na małym ogniu.

  2. Kiełbasę pokrój w kostkę, podsmaż na 1 łyżce masła klarowanego. Gdy fasola będzie dość miękka, dodaj kiełbasę, warzywa, dymkę, koncentrat, gotuj 15 minut.

  3. Na patelni rozgrzej masło klarowane, dodaj mąkę, chwilę smaż. Mieszając zupę, powoli dodawaj zasmażkę, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Całość przypraw majerankiem, solą, pieprzem, gotuj jeszcze pięć minut. Udekoruj na talerzach listkami świeżego oregano.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń