Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasolowa z mieszanką warzyw"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1064
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 60
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1064
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 60
Składniki
Fasolę zalej zimną przegotowaną wodą, odstaw na całą noc. Odcedź, wypłucz, przełóż do garnka i zalej 1,5 l wody. Gotuj na małym ogniu.
Kiełbasę pokrój w kostkę, podsmaż na 1 łyżce masła klarowanego. Gdy fasola będzie dość miękka, dodaj kiełbasę, warzywa, dymkę, koncentrat, gotuj 15 minut.
Na patelni rozgrzej masło klarowane, dodaj mąkę, chwilę smaż. Mieszając zupę, powoli dodawaj zasmażkę, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Całość przypraw majerankiem, solą, pieprzem, gotuj jeszcze pięć minut. Udekoruj na talerzach listkami świeżego oregano.Źródło: Dobry Tydzień