Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolowa z ryżem"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 187
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 30
...ale pyszny.
Odsłon: 85
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 661
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 187
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 30
...ale pyszny.
Odsłon: 85
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 661
Składniki
Mięso włóż do garnka, zalej wodą. Zagotuj, nim woda mocno zawrze, usuń pianę z powierzchni wywaru. Włoszczyznę obierz. Dodaj do mięsa, wrzuć przyprawy. Gotuj 30 min.
Fasolkę szparagową oczyść, potnij na kawałki. Łodygi selera naciowego obierz, pokrój w plasterki. Warzywa dodaj do wywaru. Dosyp ryż. Gotuj ok. 25 minut.
Bazylię opłucz, trochę odłóż, resztę posiekaj. Fasolę z puszki opłucz i osącz. Warzywa i mięso z wywaru pokrój w kostkę. Ponownie włóż do zupy. Dodaj fasolę i bazylię. Przypraw solą i pieprzem. Rozlej do talerzy. Udekoruj resztą bazylii.Źródło: Tina