Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinię trwa w pełni, więc trzymajcie przepis na moją ulubioną. Super pomysł na szybki obiad, ale jednocześnie zdrowy, wartościowy i przede wszystkim smaczny. Moja córka ją uwielbia, a za warzywami zwykle nie przepada. Kaloryczność : 432 kcal B : 13g T : 7g W : 75g
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 305
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 388
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 245
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 305
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 388
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 245
Składniki
Cukinię przekrawamy na pół, wydrążamy łyżką środek, solimy, pieprzymy i pieczemy w 180' 10-15 minut (aż będzie miękka).
Na oliwie podsmażamy pokrojone warzywka, mieszamy je z ugotowanym ryżem i doprawiamy do smaku.
Ciepłą cukinię faszerujemy ryżem i zapiekamy jeszcze z 2-3 minuty.