Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowana papryka"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Z papryk odetnij górne części, usuń gniazda nasienne, dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Cebulę drobno posiekaj. Pieczarki umyj, pokrój w kostkę. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. 2. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę. Następnie dodaj pieczarki i smaż póki cały płyn nie odparuje. Warzywa przełóż do innego naczynia. Na tej samej patelni, w niewielkiej ilości oleju, usmaż mięso. Po 5 minutach dodaj koncentrat pomidorowy, mielone papryki i duś całość jeszcze 3 min. 3. Gdy mięso wystygnie, dodaj do niego ryż, cebulę oraz pieczarki i dokładnie wymieszaj. Tak przygo- towanym farszem napełnij wszystkie papryki. 4. Do naczynia żaroodpornego wlej szklankę wody i ułóż papryki. Piecz w temperaturze 180° C przez ok. 40 min. Na 10 minut przed końcem pieczenia, papryki posyp startym żółtym serem. Po upieczeniu paprykę udekoruj koperkiem i podawaj ze świeżym pieczywem lub ziemniakami.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 380 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie