Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowana papryka"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj mielone mięso. Smaż razem przez 10 minut, cały czas mieszając. Zdejmij z ognia. Masę lekko przestudź.
Do mięsnej masy dodaj posiekane oliwki. Potem wbij jajko i dołóż musztardę oraz parmezan. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz papryką. Wymieszaj.
Papryki umyj, osusz, rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki napełnij przygotowanym mięsnym farszem. Wyrównaj powierzchnię. Ułóż w żaroodpornej formie. Przykryj plasterkami żółtego sera.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. Piecz przez 40 minut. Gotowe danie udekoruj gałązkami oregano. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.
ok. 65 min, 1 porcja zawiera ok. 540 kcal, ok. 2,85 zł za porcjęŹródło: Tina