Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane młode ziemniaki"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 42
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 113
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 29
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 42
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 113
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 29
Składniki
Ziemniaki umyj, owiń w folię aluminiową i piecz ok. 40 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Ostudź i wydrąż środek.
Na łyżce oleju podsmaż poszatkowaną cebulę, pociętego w plasterki kabanosa i pokrojoną w kostkę paprykę. Dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, sól i pieprz.
Farsz nałóż do wydrążonych i posolonych ziemniaków. Zapiekaj jeszcze 15 minut.
Podawaj na sałacie, posypane posiekanym koperkiem.
Przepis nadesłała: Agnieszka Rybak</strong>Źródło: Kurier TV