Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane ogórki"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 191
Polecam.
Odsłon: 897
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 202
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9309
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 191
Polecam.
Odsłon: 897
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 202
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9309
Składniki
Boczek podsmaż na suchej patelni. Odsącz z nadmiaru tłuszczu. Ogórki przekrój wzdłuż, małą łyżeczką wyjmij miąższ. Posiekaj go, wymieszaj z połową boczku, śmietaną, solą i pieprzem. Ser zetrzyj na tarce. Dodaj do masy. Całość możesz doprawić startą gałką muszkatołową.
Ogórki ułóż na blasze do pieczenia. Włóż do środka masę śmietanową, posyp startym serem. Zapiekaj przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190°C. Gotową przekąskę posyp pozostałym boczkiem usmażonym na krucho. Udekoruj listkami oregano lub bazylii. Taką zapiekankę możesz też zrobić z cukinią.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień