Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowane pieczarki z wędzonym boczkiem"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 353
Składniki
Pieczarki oczyścić, odciąć trzonki, odłożyć. 12 kapeluszy posmarować sokiem z cytryny. Boczek pokroić w kostkę. Pozostałe pieczarki razem z trzonkami i czosnkiem posiekać. Połączyć z roztrzepanym jajkiem, bułką tartą, boczkiem, parmezanem i natką pietruszki. Doprawić pieprzem i solą.
Farszem napełniać kapelusze pieczarek. Ułożyć na grillu, zapiekać ok. 20 minut.