Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane pomidorki"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7781
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7781
Składniki
Kiełbaski bez skórki pokrój na kawałeczki, korniszony w kostkę. Odłóż odrobinę rzeżuchy do dekoracji, resztę posiekaj z pietruszką. Obierz cebulę, drobno posiekaj i podsmaż na oleju. Bulion z octem odparuj na patelni i polej sałatkę. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj dokładnie.
Bryndzę pokrój w kosteczkę i wymieszaj z sałatką. Odstaw do macerowania na pół godziny. Odetnij czapeczkę umytego pomidora, wydrąż miąższ, posiekaj go i dodaj do sałatki.
Sałatką nafaszeruj pomidory. Listkami roszponki i rzeżuchą udekoruj talerz.
Czas przygotowania: 45 minut 90 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień