Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowany boczek"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 531
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 77
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 531
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 77
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 50
Składniki
Jabłka umyj, przekrój na pół i oczyść z gniazd nasiennych. Połówki przekrój na ósemki i wrzuć do miski. Całość zalej sokiem z cytryny, tak aby były dokładnie pokryte. Dołóż śliwki, goździki i odstaw.
Boczek natnij tak, aby dał się rozłożyć jak książka. Ułóż jabłka i śliwki. Otwór zszyj lub zepnij wykałaczkami.
Włóż boczek do brytfanny, wlej wino i trochę wody. Całość włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez 2 godziny w temperaturze 180° C, podlewając ją co jakiś czas wytapiającym się tłuszczem.
Gdyby skórka zaczęła się podpiekać, należy ją przykryć folią aluminiową. Danie podawaj z surówką z białej kapusty.Źródło: Na żywo