Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faworki z suszoną bazylią"
...ale pyszny.
Odsłon: 671
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 53
Polecam.
Odsłon: 604
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 330
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 125
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5107
...ale pyszny.
Odsłon: 671
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 53
Polecam.
Odsłon: 604
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 330
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 125
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5107
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj masło, żółtka, śmietanę, sól, bazylię, spirytus i proszek do pieczenia. Zagniataj, wybijając ciasto, aż będzie jednolite i zwarte.
Ciasto rozwałkuj, wytnij pasy długości 10-11 cm i szerokości około 2 cm. Środek każdego paska natnij w środku. Przez nacięcie przepleć jeden z końców paska.
Faworki ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piecz około 15 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie