Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z indyka z bakaliami"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1282
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3452
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1052
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1282
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3452
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1052
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz. Natnij tak, aby powstała głęboka kieszeń. Suszone owoce wrzuć do miseczki. Wino podgrzej z miodem. Zalej owoce. Odstaw do namoczenia.
Ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę. Utrzyj je z masłem, majerankiem, goździkami oraz gałką. Mięso posyp solą i pieprzem. Natrzyj przyprawionym masłem.
Kieszeń napełnij owocami. Pieczeń obwiąż mocną nitką. Ułóż w brytfance. Podlej wodą. Piecz 90 minut w 180 st. Często polewaj mięso sosem z dna brytfanki. Pieczeń podawaj z jarzynką z duszonej brukselki. Udekoruj żurawiną.Źródło: Tina