Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filet z indyka z rozmarynem"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 54
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 54
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Składniki
Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Wykrój błonki i żyłki. Włóż do miski, zalej sokiem jabłkowym, przykryj i wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.
Wyjmij mięso z marynaty i osusz. Z gałązek rozmarynu zdejmij igiełki, wymieszaj je z solą, pieprzem i czosnkiem. Natrzyj tą przyprawą mięso, a następnie owiń je plastrami wędzonki. Zwiąż mocno sznurkiem. Posmaruj po wierzchu oliwą. Umieść mięso w żaroodpornym naczyniu, przykryj folią i wstaw do piekarnika.
Piecz mięso 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika nie odkrywaj, tylko odstaw na 5 minut, aby doszło. Dopiero po tym czasie odkryj, zdejmij sznurek i pokrój.Źródło: Olivia