Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z indyka z rozmarynem

Filet z indyka z rozmarynem

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7984

Dodano:

Odsłon: 28

Smaczny pomysł na "Filet z indyka z rozmarynem"

Składniki

  • 1 kg filetu z piersi indyka
  • 2 szklanki soku jabłkowego
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 gałązki rozmarynu
  • 2 ząbki czosnku
  • zmiażdżone
  • 8 plastrów wędzonki (może być też szynka wędzona lub chudy wędzony boczek)
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Filet z indyka z rozmarynem

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Wykrój błonki i żyłki. Włóż do miski, zalej sokiem jabłkowym, przykryj i wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.

  2. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.

  3. Wyjmij mięso z marynaty i osusz. Z gałązek rozmarynu zdejmij igiełki, wymieszaj je z solą, pieprzem i czosnkiem. Natrzyj tą przyprawą mięso, a następnie owiń je plastrami wędzonki. Zwiąż mocno sznurkiem. Posmaruj po wierzchu oliwą. Umieść mięso w żaroodpornym naczyniu, przykryj folią i wstaw do piekarnika.

  4. Piecz mięso 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika nie odkrywaj, tylko odstaw na 5 minut, aby doszło. Dopiero po tym czasie odkryj, zdejmij sznurek i pokrój.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń