Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety drobiowe na ostro z sosem sojowym"
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1948
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2287
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 202
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1948
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2287
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 202
Składniki
Mięso drobiowe dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na równej wielkości plastry i zbić lekko tłuczkiem na grubość około 1 cm.
Oliwę z oliwek dokładnie wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, octem winnym, sosem sojowym oraz chili. Doprawić pieprzem i - jeśli trzeba - solą. Powinna powstać gładka marynata. W salaterce zalać nią mięso, by wszystkie kawałki były całkowicie przykryte. Wstawić do lodówki na 3 godziny.
Kawałki mięsa lekko odsączyć z zalewy. Kłaść na rozgrzany ruszt grilla i piec po kilka minut z każdej strony.Źródło: Twoje Imperium