Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety rybne z jajkami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 135
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 397
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 438
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 135
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 397
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 438
Składniki
Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.
Jeśli trzeba, filety rybne rozmroź, osącz z nadmiaru wody. Cebulę obierz, razem z rybami zmiel lub drobno posiekaj.
Ugotowane na twardo jajka pokrój w drobną kostkę. Dodaj do masy rybnej, wbij surowe jajka, wsyp przyprawę do ryb, oprósz solą (najlepiej himalajską) i pieprzem (najlepiej cytrynowym). Wsyp bułkę tartą, dokładnie wyrób na gładką masę.
Z masy rybnej uformuj krokiety. Płatki kukurydziane wsyp do woreczka foliowego, rozdrobnij tłuczkiem lub wałkiem. W płatkach opanieruj krokiety. Usmaż z obydwu stron na złoty kolor na oleju. Osącz z tłuszczu.Źródło: Chwila dla Ciebie