Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filety w glazurze z pomarańczy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Słodką paprykę, kurkumę i oregano wymieszaj z 2 łyżkami oleju. Filety opłucz, osusz, natrzyj mieszanką.
Cukinie oczyść, umyj, pokrój na spore kawałki. Szalotki obierz, pokrój na połówki. Czosnek pozostaw w łupinach. Chili i tymianek opłucz, osusz. Pomarańcze umyj, wytrzyj. Owoce obierz ze skórki i potnij w plasterki. Blachę z piekarnika posmaruj resztą oleju. Ułóż na niej mięso. Obłóż je chili, gałązkami tymianku, plasterkami pomarańczy, kawałkami cukini, połówkami szalotek i ząbkami czosnku. Danie oprósz solą oraz pieprzem. Podlej bulionem.
Całość wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz 15–20 minut. Makaron ugotuj w posolonej wodzie. Dokładnie osącz. Podawaj do mięsa pieczonego z warzywami i pomarańczami.Źródło: Naj