Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety z kurczaka pod pierzynką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 599
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 876
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 599
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 876
Składniki
<strong>Porcje: 6, : 85 min, cena: 2,40 zł, kalorie:390 kcal</strong>
Mięso umyj, osusz i pokrój na porcje. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż mięso, posyp je zupą cebulową. Pokrój pieczarki oraz cebulę i podsmaż na oleju. Rozłóż je na mięsie, polej śmietaną. Zapiekaj ok. 60 min w temperaturze 180oC. Kilka minut przed końcem pieczenia ułóż plastry sera i piecz dalej, aż się stopi i zrumieni.
Barbara Dobija z Roztropic