Do góry

Dania główne Przepis na:

Flaczki pachnące przyprawami

Flaczki pachnące przyprawami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Flaczki pachnące przyprawami"

Składniki

  • 2 kg flaków
  • 2 porcje rosołowe z kurczaka
  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/2 selera
  • 2 łyżki majeranku
  • 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa obierz, włóż do wrzątku z umytymi porcjami rosołowymi, liściem laurowym, zielem angielskim. Gotuj około 30 minut, przecedź.

  2. Do gorącego wywaru włóż flaki, gotuj około 2 godzin. Ugotowaną marchewkę pokrój w półplasterki, dodaj do flaków. Całość dopraw szczodrze majerankiem, imbirem, gałką, pieprzem i solą.

  3. Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia

  4. czas przygotowania 180 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,10 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!