Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuskie naleśniki z warzywami"
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1340
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5143
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 267
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1340
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5143
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 267
Składniki
Z jajek, mąki, mleka, wody oraz szczypty soli przygotuj ciasto. Odstaw pod przykryciem na 20 min. W tym czasie warzywa w zależności od rodzaju oczyść, obierz, opłucz. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na 2–3 łyżkach oleju.
Cukinie i bakłażan pokrój w kostkę, dodaj do cebuli z czosnkiem. Dołóż rozgniecione pomidory z puszki . Warzywa duś 15 min. Pomidorki koktajlowe dodaj do farszu 5 min przed końcem duszenia.
Zioła opłucz, gałązki rozmarynu porwij na kawałki i odłóż. Oregano posiekaj i dodaj do warzywnego nadzienia. Przypraw solą i pieprzem. Na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Wylewaj po 1/4 ciasta. Równomiernie je rozprowadź.
Na każdy naleśnik połóż po kilka kawałków rozmarynu. Usmaż na rumiano. Gotowe naleśniki nadziej farszem. Złóż na pół.Źródło: Naj