Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuskie naleśniki z warzywami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13241
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5512
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13241
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5512
Składniki
Z jajek, mąki, mleka, wody oraz szczypty soli przygotuj ciasto. Odstaw pod przykryciem na 20 min. W tym czasie warzywa w zależności od rodzaju oczyść, obierz, opłucz. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na 2–3 łyżkach oleju.
Cukinie i bakłażan pokrój w kostkę, dodaj do cebuli z czosnkiem. Dołóż rozgniecione pomidory z puszki . Warzywa duś 15 min. Pomidorki koktajlowe dodaj do farszu 5 min przed końcem duszenia.
Zioła opłucz, gałązki rozmarynu porwij na kawałki i odłóż. Oregano posiekaj i dodaj do warzywnego nadzienia. Przypraw solą i pieprzem. Na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Wylewaj po 1/4 ciasta. Równomiernie je rozprowadź.
Na każdy naleśnik połóż po kilka kawałków rozmarynu. Usmaż na rumiano. Gotowe naleśniki nadziej farszem. Złóż na pół.Źródło: Naj