Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie paszteciki z kapusty kiszonej"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 28
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 377
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 430
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 28
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 377
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 430
Składniki
Ciasto wyjmij z lodówki (mrożone musisz wcześniej rozmrozić). Cebule obierz, opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju.
Na rozgrzanym oleju przesmaż cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki, smaż razem, mieszając 3-5 minut. Wrzuć odciśniętą i posiekaną kapustę kiszoną. Dodaj pokruszony ser. Duś, aż ser się rozpuści, a farsz zgęstnieje. Dopraw go solą oraz pieprzem.
Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Na każdy nałóż porcję farszu, złóż po przekątnej (w trójkąty), a następnie uformuj trójkątne paszteciki. Posmaruj je rozmąconym jajkiem. Piecz ok. 15 minut w 200 st.Źródło: Świat kobiety