Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie ślimaczki"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34821
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34821
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Mielone mięso umieść w misce, dodaj sos pesto. Wymieszaj, dopraw solą oraz pieprzem. Strąk papryki opłucz, osusz, przekrój na pół. Usuń gniazdo nasienne. Miąższ paprykowy posiekaj.
Szpinak przebierz, odrzucając nadpsute liście. Umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz. Odetnij ogonki. Listki posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć posiekaną paprykę, krótko przesmaż. Dodaj liście szpinaku, duś razem jeszcze chwilę. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw do ostudzenia.
Stolnicę posyp cienką warstwą mąki. Ciasto francuskie rozwałkuj na prostokątny płat. Jeśli używasz mrożonego ciasta francuskiego, musisz je wcześniej rozmrozić. W tym celu wyjmij ciasto dzień wcześniej i pozostaw na półce w lodówce.
Płat ciasta posmaruj masą mięsną. Na niej rozłóż paprykę ze szpinakiem. Całość posyp rozdrobnionym serem feta. Zwiń ciasto, formując roladę. Odstaw do schłodzenia.
Zimną roladę pokrój w plasterki o grubości ok. 2 cm. Rozłóż je na wyłożonej pergaminem blasze. Brzegi ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz 20 min w 190 st.
czas ok. 50 min; porcja – 120 kcal, cena 70 grŹródło: Świat kobiety