Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Frittata z bobem i pomidorami"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Jajka dokładnie roztrzepać z mąką, doprawić solą i pieprzem. Bób ugotować w osolonym wrzątku, wystudzić i wyłuskać. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w nieduże cząstki. Wymieszać pomidory i bób z jajkami.
Na patelni rozgrzać olej, i wlać przygotowane jajka z warzywami. Smażyć na średnim ogniu pod przykryciem przez kilka minut, po czym włożyć do nagrzanego do 200°C piekarnika nastawionego na funkcję grill.
Zapiekać przez około 10 minut przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Udekorować gałązkami oregano.
Do przygotowania frittaty najlepiej nadaje się specjalna patelnia – teflonowa, dość głęboka i z odpinaną rączką.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium