Do góry

Dania główne Przepis na:

Frykadelki kukurydziane z papryką

Frykadelki kukurydziane z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19075

Dodano:

Odsłon: 4

Smaczny pomysł na "Frykadelki kukurydziane z papryką"

Składniki

  • pół kg mielonej wieprzowiny
  • pół puszki kukurydzy
  • czerwona papryka
  • łyżka słodkiej papryki
  • 2 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Frykadelki kukurydziane z papryką

Przygotowanie

  1. Kukurydzę osącz z zalewy. Paprykę oczyść, umyj, pokrój w drobną kostkę. Mielone mięso wyrób z kukurydzą i papryką.

  2. Wbij jajka, dodaj bułkę tartą i słodką paprykę, wyrób. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

  3. Z masy uformuj podłużne frykadelki. Olej rozgrzej na patelni, usmaż frykadelki ze wszystkich stron na złoty kolor.

  4. Osącz z tłuszczu. Świetnie smakują na gorąco, polane sosem czosnkowym.

  5. Przepis przysłał Rafał Nalikowski ze Skępego.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń