Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frykadelki wołowe z dynią"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13915
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1602
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15591
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6345
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13915
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1602
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15591
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6345
Składniki
Szczypiorek posiekaj i wymieszaj z jogurtem. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw do lodówki. Dynię rozkrój, oczyść z pestek, odkrój skórę, a miąższ zetrzyj.
Natkę pokrój w paseczki. l Pestki dyni zrumień na suchej patelni, potem posiekaj.
Do mięsa dodaj bułkę tartą, dynię, żółtka, natkę, pestki dyni, pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek oraz starty ser.
Dopraw solą i pieprzem. Wyrób masę i uformuj 12 kuleczek. Smaż na oleju 10 min. Podawaj z chłodnym dipem.
Czas przygotowania: 30 minut 340 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień