Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frykadelki wołowe z dynią"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103412
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2007
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5876
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5871
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103412
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2007
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5876
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5871
Składniki
Szczypiorek posiekaj i wymieszaj z jogurtem. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw do lodówki. Dynię rozkrój, oczyść z pestek, odkrój skórę, a miąższ zetrzyj.
Natkę pokrój w paseczki. l Pestki dyni zrumień na suchej patelni, potem posiekaj.
Do mięsa dodaj bułkę tartą, dynię, żółtka, natkę, pestki dyni, pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek oraz starty ser.
Dopraw solą i pieprzem. Wyrób masę i uformuj 12 kuleczek. Smaż na oleju 10 min. Podawaj z chłodnym dipem.
Czas przygotowania: 30 minut 340 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień