Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Galantyna z cielęciną i pistacjami"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 31
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 16
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 31
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 16
Składniki
Nóżki, włoszczyznę, przyprawy zalej wodą i gotuj 3-4 godziny. Mięso zmiel z bułką moczoną w wywarze. Dodaj jajko, nieco wywaru, przyprawy, pistacje.
Gazę posmaruj masłem, włóż masę, zwiń, obwiąż. Włóż do wywaru, gotuj godzinę. Ostudź, wyjmij. Wywar odparuj do 3 litra. Wlej ocet, roztrzepane białka. Nie przerywając mieszania, mocno podgrzej, aż białka się zetną. Przecedź, przypraw. Galantynę pokrój w plastry, zalej galaretą.
Czas: około 6 godzinŹródło: Dobry Tydzień