Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Galareta krabowa"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Składniki
Żelatynę wsyp do garnuszka, zalej 100 ml letniej wody, odstaw do namoczenia.
Brokuł podziel na różyczki, opłucz. Marchewki obierz, umyj. Warzywa pokrój na kawałki, wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 10 min. Odlej na sicie.
Paprykę opłucz, włóż do piekarnika, opiecz. Schłodź w foliowym woreczku, obierz ze skórki, pokrój w cienkie paseczki. Obraną cebulę poszatkuj, groszek osącz. Paluszki krabowe pokrój.
Do namoczonej żelatyny dolej pół litra wody. Ogrzewaj, mieszając, do rozpuszczenia. Zdejmij z ognia, dodaj posiekane zioła, ocet i cukier. Dopraw solą i pieprzem.
Na dno podłużnej formy wylej warstwę żelatyny, zastudź. Nałóż warzywa i paluszki krabowe. Zalej resztą żelatyny. Odstaw do lodówki do stężenia.
czas ok. 50 min; porcja – 120 kcal cena 2,30 złŹródło: Świat kobiety