Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galareta z gęsi"
Polecam.
Odsłon: 536
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 455
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 314
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 43
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 777
Polecam.
Odsłon: 536
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 455
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 314
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 43
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 777
Składniki
Wątróbkę pokrój na kawałki i wymieszaj z brandy, cukrem, imbirem i startą skórką z cytryny. Odstaw do lodówki. Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie. Wino zagotuj z miodem i octem. Zdejmij z ognia i wlej żelatynę oraz bulion.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wątróbkę wyjmij z marynaty i lekko podsmaż na gorącym oleju (w środku powinna być różowa). Następnie dodaj resztę marynaty i całość chwilę podduś.
Do formy wlej trochę galaretki, wyłóż wątróbkę, a na niej połóż oczyszczone winogrona. Zalej resztą galaretki i pozostaw w lodówce do stężenia.Źródło: Na żywo