Do góry

Dania główne Przepis na:

Galaretka agrestowa z pomarańczą

Galaretka agrestowa z pomarańczą

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Galaretka agrestowa z pomarańczą"

Składniki

  • 75 dag agrestu
  • 3 pomarańcze
  • 1 kg cukru żelującego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Agrest oczyść, umyj i osusz. Pomarańcze wyszoruj, obierz i miąższ pokrój w bardzo małe cząstki.

  2. Owoce przełóż do szerokiego rondla. Zasyp cukrem, wymieszaj i pozostaw pod przykryciem 3-4 godziny.

  3. Doprowadź do wrzenia. Wciąż mieszając, gotuj 4 minuty. Napełnij wyparzone słoiki. Zamknij i odwróć do góry dnem.

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń