Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka z kurczaka"
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 152
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7596
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 206
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 110
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 212
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 152
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7596
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 206
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 110
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 212
Składniki
Filety z kurczaka umyj, natrzyj sokiem z cytryny. Mięso potnij na pojedyncze filety. Kostkę bulionową rozpuść w 2 szkl. wrzątku. Włóż mięso i gotuj je 30 min. Wystudź. Potnij w plasterki.
Żelatynę namocz. Kiedy spęcznieje, wstaw ją do miseczki z wrzątkiem i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Potem połącz ją z winem oraz sokiem. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.
Pomarańcze obierz, wytnij cząstki. W foremkach ułóż mięso i owoce. Zalej galaretką z wina, zastudź.Źródło: Tina