Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Galaretka z miętą"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 151
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 151
Składniki
Jabłka pokrój, zalej ledwo wodą w garnku. Dodaj sok z limonek i 1/2 posiek. mięty, duś do miękkości. Misę przykryj gazą, przywiąż ją do brzegów. Przełóż na nią jabłka i zostaw na 12 godz., aby spłynął sok. Dodaj cukier (na każde 600 ml soku 45 dag cukru). Doprowadź wolno do wrzenia i gotuj 10-15 min. Sprawdź, czy kropla galaretki upuszczona na talerz zastyga. Jeśli tak, dodaj resztę posiekanej mięty, wymieszaj. Przełóż do słoików, spasteryzuj.Źródło: Świat kobiety