Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gazpacho na ostro z chili"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22861
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 410
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 229
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 174
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22861
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 410
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 229
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 174
Składniki
Pomidory sparz, obierz je ze skórki, po czym pokrój w kostkę, usuwając nasiona. Papryki umyj, osusz, usuń z nich gniazda nasienne, a miąższ pokrój w drobną kostkę.
Ogórek umyj i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i także pokrój w kostkę. Chili umyj, oczyść i drobniutko posiekaj.
Około 8 łyżek pokrojonych warzyw (oprócz pomidorów) odłóż. Do reszty dodaj sok pomidorowy, zmiksuj, dopraw octem winnym, oliwą, solą, pieprzem, odrobiną cukru i posiekanym czosnkiem.
Gazpacho wstaw do lodówki na ponad godzinę. Przed podaniem wlej do szklanek, do każdej porcji włóż po 2 kostki lodu i porcję odłożonych warzyw.
Do ostrego pomidorowego gazpacho można dodać ok. 3-4 łyżki tequili.
<strong>Czas: 20 minut + chłodzenie; liczba porcji: 6-8.</strong>Źródło: Świat kobiety