Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gęś pieczona z jabłkami"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 97
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 299
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 97
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 299
Składniki
Gęś umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Z jabłek wytnij gniazda nasienne.
Połowę owoców pokrój, wymieszaj z majerankiem, napełnij nimi tuszkę i zaszyj grubą nicią.
Ułóż gęś na blasze piersią do dołu. Polej ją szklanką bulionu i piecz 4 godziny (po 2 h – odwróć). Co jakiś czas podlewaj pozostałym bulionem.
10 minut przed wyjęciem posmaruj tuszkę miodem. W tym samym czasie wsuń do piekarnika pozostałe wydrążone jabłka. Gotowe napełnij borówkami i ułóż przy mięsie.
Czas: 400 min. 1 porcja = 380 kcal.Źródło: Kurier TV